Akademisyen Adayları Kuala Lumpur YEE’de Buluşuyor

Yazıcı-dostu sürüm

Kuala Lumpur Yunus Emre Enstitüsü (YEE), yüksek lisans ve doktora öğrencilerini bir araya getiriyor. Malezya’da yüksek lisans ya da doktora yapan Türk öğrenciler Kuala Lumpur YEE’de buluşarak araştırma konularını paylaşıyor.

Her ay gerçekleştirilmesi hedeflenen buluşmanın ilki 2 Şubat Cuma günü gerçekleştirildi. “Türkiye’de Göç Politikaları, Hukuki Statüler, Göçün Tarihselliği ve Göçmenlerin Yaşadığı Problemler” konulu sunumu Malezya’da doktorasını yapan Ömer Faruk Çıngır yaptı. Çıngır sunumunda, Türkiye’de göç tarihi, Türkiye’deki uluslararası koruma çeşitleri, mültecilerin ikamet izinleri ve düzensiz göçmen verileri üzerinde durdu. Mültecilerin toplumsal uyum, eğitim, sağlık ve çalışma şartlarına örneklerle değinen Çıngır, Türkiye ve AB’de göç politikalarına ilişkin araştırmalarını da paylaşarak sunumunu bitirdi.

Konuklar arasında yer alan T.C Kuala Lumpur Büyükelçisi Merve Kavakçı, sunum sonrası duyduğu memnuniyeti dile getirerek sunumların herkesin istifade edebileceği ve sürekliliği olan seminerler hâline getirilmesi temennisinde bulundu.  

Program soru-cevap bölümü ile sona erdi.