Kuala Lumpur'da 2019 Güz Dönemi Türkçe Dersleri Başladı

Yazıcı-dostu sürüm

Malezya’da Türk kültürünü, tarihini, sanatını, edebiyatını tanıtmak ve yabancılara Türkçe öğretmek amacıyla çalışmalarını sürdüren Kuala Lumpur Yunus Emre Enstitüsünde 2019-2020 eğitim-öğretim yılı güz dönemi Türkçe kursları başladı.

Kuala Lumpur Yunus Emre Enstitüsünün Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programına uygun olarak düzenlenen Türkçe kurslarına, yeni dönemde A1, A2 seviyelerinde toplam 40 kursiyer kayıt yaptırdı.

2017 yılından itibaren Kuala Lumpur Yunus Emre Enstitüsü tarafından  yürütülen Yunus Emre Enstitüsü “Tercihim Türkçe” Projesi ile okullarda öğrencilere, Türkçeyi seçmeli yabancı dil olarak öğrenme imkânı sunuluyor. Proje kapsamında Tayland’ın Pattani bölgesinde  bulunan Integrated Islamic School’da 478 öğrenci, University Putra Malaysia’da 66 öğrenci, MSU-Management & Science University’de 29 öğrenci ve Usim-Kolej Permata Insan’da 33 öğrenci 2019-2020 eğitim-öğretim yılı güz döneminde de yabancı dil olarak Türkçeyi tercih etti.

Türkçe kurslarını başarıyla tamamlayan kursiyerlere Türkçe seviyelerini belgeleyen sertifika veriliyor. Ayrıca Enstitü tarafından yılda 3 defa eşzamanlı uygulanan Türkçe Yeterlik Sınavına katılan adaylardan başarılı olanlar “Türkçe Yeterlik Belgesi” almaya hak kazanıyor. Türkiye’de ya da kendi ülkelerinde uluslararası faaliyet gösteren şirketlerde çalışmak isteyen bireyler, Türkçe tercümanlık yapmak isteyenler ve yurt dışında Türkçe öğretmek isteyen öğretmen adaylarına iş başvurularında büyük avantaj sağlayan Türkçe Yeterlik Belgesi, Türkiye’de herhangi bir üniversitede eğitim alacak öğrencilere Türkçe hazırlık sınıfından muafiyet hakkı da tanıyor.