Malezya IIUM ve MSU’da Türkçe Dersleri Başladı

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü ile Malezya Yönetim ve Bilim Üniversitesi (MSU) ve Uluslararası İslam Üniversitesi (IIUM) arasında imzalanan “Tercihim Türkçe Protokolü” kapsamında müfredata giren Türkçe dersleri Kuala Lumpur Yunus Emre Enstitüsü desteğiyle başladı.

MSU’da 2 saat örgün öğretimin yanı sıra 1 saati internet üzerinden olmak üzere haftada 3 saat verilecek olan Türkçe dersleri, Türkçenin ikinci yabancı dil olarak müfredata girdiği IIUM’da ise Pagoh şehrinde bulunan Yönetim ve Dil Fakültesi’nin kampüsünde 3 farklı sınıfta, haftada 6 saat olarak verilmeye başlandı.

Malezya ve Tayland'da 600 öğrenci Türkçe öğreniyor

Yunus Emre Enstitüsü destekleriyle, daha önce de Universiti Putra Malaysia ile Malezya İslam Bilim Üniversitesi bünyesindeki Permata İnsan Koleji ve Darulnaim Teknoloji Kolejinde Türkçe seçmeli ders olarak müfredatta yerini almıştı.

Malezya’nın yanı sıra, Tayland’ın Patani bölgesindeki Birleşik İslam Okulu’nda da Kuala Lumpur Yunus Emre Enstitüsü okutmanları tarafından verilen derslerle Türkçe öğrenimine devam ediliyor. Tercihim Türkçe Protokolü kapsamında Yunus Emre Enstitüsü Malezya ve Tayland’da 600’ü aşkın öğrenciye Türkçe öğretiyor.