Malezyalı Öğrencilere Türkiye Tanıtımı

Yazıcı-dostu sürüm

Malezya’nın Terengganu eyaletinde bulunan Sultan Zainal Abidin Üniversitesinin Hukuk ve Uluslararası İlişkiler Fakültesi öğrencilerine 8 Ekim 2019 tarihinde Enstitüde Türk dış politikası, Türk kültürü ve Yunus Emre Enstitüsü faaliyetleri hakkında tanıtım programı gerçekleştirildi.

Kuala Lumpur Büyükelçiliği İkinci Katibi Elif Burcu Gündoğdu öğrencilere Türkiye’nin dış politikası ve diplomasisi hakkında bilgiler verdi. Gündoğdu, öğrencilere Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed’in 24-27 Temmuz 2019 tarihlerindeki Türkiye ziyaretinden sonra Malezyalı gençlere “Türkler kadar bilgiye susuz olun. Genç Malezyalılar Türkiye'ye gitmeli. Türk dilini öğrenmeli. 10 yıl orada çalışmalı. Döndüklerinde Türkiye’den getirecekleri ile Malezya'da değişiklikler olacağını düşünüyorum.” sözlerini hatırlatarak Türkiye ve Malezya arasındaki ilişkilerin her alanda gelişmekte olduğunu vurguladı.

Malezya Kültür ve Tanıtma Müşaviri Begüm Soysal ise hazırladığı sunumla öğrencilere Türkiye'nin eşsiz tarihi zenginlikleri, doğal güzellikleri, mutfak çeşitiliği ve kültürü hakkında bilgiler verdi.

Ardından söz alan Enstitünün okutmanlarından Mohammad Ariff Bin Ahmad Zainuddin kendiside Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından sağlanan “Türkiye Bursları” ile Türkiye’de eğitim alma imkanı bulduğunu ve Türkiye’deki eğitim sürencindeki tecrübelerini paylaştı. Yunus Emre Enstitüsünün faaliyetleriyle Malezya’da Türkçeye ilginin her geçen gün hızla artığını dile getirdi.

Programın son kısmında öğrencilere, Yunus Emre Enstitüsünün eğitim, kültür ve bilim alanındaki faaliyetlerini anlatan tanıtım filmleri izletilerek öğrencilerin programla ilgili soruları cevaplandırıldı. Etkinlik Türk yemeklerinin ikramıyla sona erdi.