Malezya'nın MSU Üniversitesinde Türkçe Seçmeli Ders Oldu

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü ile Yönetim ve Bilim Üniversitesi (MSU) arasında  "Tercihim Türkçe Protokolü" imzalandı. 

Enstitünün "Tercihim Türkçe" projesi kapsamında imzalanan protokolle Malezya'nın en seçkin üniversitelerinden MSU'da Türkçe, seçmeli ders olarak müfredata eklendi. 

Üniversitenin Shah Alam kentindeki rektörlük binasında gerçekleşen imza törenine Türkiye Cumhuriyeti Kuala Lumpur Büyükelçisi Merve Safa Kavakcı,  Kuala Lumpur Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Dr. Ömer Altun, MSU Üniversitesi Rektörü Prof. Mohd Shukri Ab Yajid ve Rektör Yardımcısı Prof. Junainah Abd Hamid katıldı.

Yunus Emre Enstitüsünün  yürüttüğü Türkçe öğretimi faaliyetlerinin yaygınlaşmasının her şeyden önce insanlığa hizmet olduğunu dile getiren Büyükelçi Kavakcı, "Bu faaliyetlerin daha da çoğalması için üzerime düşeni yapacağım." ifadesini kullandı.

Üniversite Rektörü Prof. Mohd Shukri ise üniversite kadrosunun ciddi bir kısmının uluslararası akademisyenlerden oluştuğunu belirterek, "Yunus Emre Enstitüsü ile yaptığımız anlaşma, üniversitemizin uluslararası düşünme ve faaliyette bulunma vizyonuna büyük katkı sağlayacaktır. Türkiye'de bazı üniversitelerle de ortak araştırma alanında anlaşmamız mevcut. İnanıyorum ki bu anlaşma sayesinde Türkiye ile iş birliğimiz de gelişmiş olur. Anlaşmanın gerçekleşmesi için gösterdikleri özveriden ötürü Enstitü üyelerine teşekkür ediyorum.“ diye konuştu.

Üniversite bünyesinde yapılacak Türkçe dersleri, Şubat ayının ikinci haftasında 60 öğrenci ile başlayacak.

Malezya genelinde Türkçenin yabancı dil olarak öğretimi ve geleneksel Türk okçuluğu gibi kurslarla Türkiye'nin tanıtımına katkıda bulunan Kuala Lumpur Yunus Emre Enstitüsü,  geçen hafta imzalanan protokol çerçevesinde ise Universiti Sains Islam Malaysia bünyesindeki Permata Insan Koleji'nde de Türkçe dersleri vermeye başladı.