USIM-Kolej Permata Insan’da Seçmeli Türkçe Dersleri Başladı

Yazıcı-dostu sürüm

Kuala Lumpur Yunus Emre Enstitüsü ile Universiti Sains Islam Malaysia bünyesinde bulunan Permata Insan Koleji arasında imzalanan Tercihim Türkçe Protokolü kapsamında Türkçe seçmeli  ders oldu.

Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur’da İslami Bilimler alanında söz sahibi olan Universiti Sains Islam Malaysia bünyesinde eğitim veren  kolejde bir çok yabancı dil ikinci yabancı dil olarak öğretiliyor. Bunların yanında Türkçe’nin de seçmeli ders olarak müfredeta eklenmesinin ardından 33 öğrencinin tercihi Türkçe olmuştur. 16 Ocak 2019 tarihinde yeni dönem derslerinin başlamasıyla birlikte seçmeli Türkçe dersleri de başlamış oldu.

Kurslar hakkında bilgi veren Kuala Lumpur Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Dr. Ömer Altun, “Yunus Emre Enstitüsü olarak Türkçe öğretimi konusunda Melezya genelinde, gelen taleplere elimizden geldiği kadarı ile cevap vermeye çalışıyoruz. Tercihim Türkçe protokollerimizin yanı sıra isteyen herkes merkezimize gelerek Türkçe öğrenebilir veya Uzaktan Türkçe Öğretim Portalımız olan turkce.yee.org.tr adresine giriş yaparak öğrenebilirler.” dedi.