Başkan Prof. Dr. Şeref Ateş’ten "Kültürel Diplomasi" Konferansı

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, Kuala Lumpur Yunus Emre Enstitüsü resmî açılış programı için gelmiş olduğu Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da yükseköğrenim gören Türk öğrencilere ve T.C. Kuala Lumpur Büyükelçiliği personeline yönelik “ Kültürel Diplomasi” konulu bir konferans gerçekleştirdi.

Kuala Lumpur Yunus Emre Enstitüsü ev sahipliğinde gerçekleşen konferansa, T.C. Kuala Lumpur Büyükelçisi Dr. Merve Safa Kavakçı ve Yunus Emre Enstitüsü Danışma Kurulu Üyesi Celal Erbay da katılım gösterdi.

Konferansta uluslararası ilişkilerde kültürel diplomasinin önemine vurgu yapan Prof. Dr. Şeref Ateş, klasik diplomasinin devletten devlete tek yönlü ilerlediğini ve sivil topluma ulaşan bir yapının ise zaman içinde çok daha önem kazandığını söyledi. Ateş sözlerine, “Kültürel diplomasi alanında yapılan işlerin sadece etik değil aynı zamanda estetik olması gerekiyor. Kültürel diplomasinin en temel özelliği etik ve estetik olması." diyerek devam etti.

Prof. Dr. Şeref Ateş konuşmasını Enstitünün Türkiye’yi seven insan sayısını artırmak amacıyla ilk yurt dışı merkezinin 2009 yılında Saraybosna’da açıldığını ve şu an 5 kıtada faaliyet gösteren bir kuruluşa dönüştüğünü ifade ederek tamamladı. Ateş, konferans sonrasında katılımcılardan gelen soruları cevapladı.