Malezya'da Türkçe Dersleri Güz Dönemi Tamamlandı

Yazıcı-dostu sürüm

Malezya’nın önde gelen üniversitelerinden olan Malezya Yönetim ve Bilim Üniversitesinde (MSU) ve Malezya Putra Üniversitesinde (UPM), “Tercihim Türkçe Protokolü” kapsamında müfredata giren Türkçe derslerinin 2019 güz dönemi başarıyla tamamlandı.

Her iki üniversitede de 2019 yılının bahar döneminde başlayan Türkçe derslerinde, yoğun ve verimli geçen 14 haftalık güz dönemi  sonucunda öğrenciler, A1.1 ve A1.2 kurlarında dönem sonu sınavlarını başarıyla tamamladılar. Malezya Putra Üniversitesinde (UPM) 66 öğrenci, Malezya Yönetim ve Bilim Üniversitesinde (MSU) 30 öğrencinin katılım gösterdiği Türkçe sınavlarında yüksek oranda başarı sağlandı.

Başvuruları 3 Şubat 2020 tarihinde yapılacak 2020 bahar dönemi, Türkçe eğitimlerine kaldığı yerden devam edecek.

Yunus Emre Enstitüsünün destekleriyle şu ana kadar Malezya’da, 5 üniversite ve 3 kolej olmak üzere 8 eğitim kurumunda Türkçe dersleri verildi. Tayland’da ise Pattani Bölgesinde bulunan Integrated Islamic School’da kolej seviyesinde yaklaşık iki yıldır Türkçe dersleri devam etmekte olup hâlihazırda 478 öğrenci aktif olarak Türkçe öğrenmektedir. Bunun yanında Tayland’ın önemli üniversitelerinden Fatoni Üniversitesinde de 83 öğrenci ile 24 Aralık 2019 tarihi itibariyle Türkçe dersleri başlamıştır.