Malezya Teknoloji Üniversitesi’nde Yunus Emre Enstitüsü Tanıtım Günü

Yazıcı-dostu sürüm

Malezya’da bilim, mühendislik ve teknoloji alanlarında söz sahibi olan Malezya Teknoloji Üniversitesi’de 18 Şubat 2018 Pazartesi günü Türkiye ve Yunus Emre Enstitüsü tanıtım günü düzenlendi.

Yunus Emre Enstitüsü’nün uluslararası kültürel faaliyetleri, Türkçe Öğretimi ve Kemankeş Projesi hakkında ziyaretçilere bilgilendirmelerde bulunuldu. Etkinlikte T.C. Kuala Lumpur Kültür ve Tanıtma Müşvirliği de Türkiye'nin doğal güzelliklerinin yer aldığı görsellerle tanıtım standında hazır bulundu.

Faaliyet boyunca açılan Enstitünün tanıtım standını üniversite akademisyenleri ve öğrencilerinin yanısıra, Malezya Teknololji Üniversitesi Azman Hashim International Business School'da gerçekleşmekte olan T.C. Kuala Lumpur Büyükelçisi Sayın Dr. Merve Safa Kavakcı Hanımefendi’nin ana konuşmacı olduğu "Dış Politika'da Paradigma Değişimi: İnsani Yaklaşım" konulu konferansa katılan akademisyenler, büyükelçiler, diplomatlar ve misyon şefleri de olmak üzere 300’ün üzerindeki konuklar da ziyaret etme imkanı buldular.

 Büyükelçi Sayın Kavakçı'nın  tanıtım standını ziyaretlerinin ardından etkinlik sona erdi.