Universiti Putra Malaysia’da Seçmeli Türkçe Dersleri Başladı

Yazıcı-dostu sürüm

Kuala Lumpur Yunus Emre Enstitüsü ile QS Dünya üniversitler sıralamasına göre 202. sırada yer alan  Universiti Putra Malaysia arasında imzalanan "Tercihim Türkçe" Protokolü kapsamında seçmeli Türkçe dersleri başladı. University Putra Malaysia’nın Modern Diller ve İletişim Fakültesi bünyesinde yapılacak Türkçe dersleri için 25 kişilik kotenjan açıldı. 

11 Şubat Pazartesi günü, 2019 yılının bahar döneminin başlamasıyla birlikte seçmeli Türkçe dersleri de müfredattaki yerini aldı.

Kurslar hakkında bilgi veren Kuala Lumpur Yunus Emre Enstitüsü Eğitim Koordinatörü Mustafa Çeşmeci, Malezya’da Uluslararası İslam Üniversitesi ,University Sains Islam Malaysia ‘Permata Insan Kolej’, Kolej Teknologi Darulnaim, Management&Science University "MSU", Tayland Pattani- Intedrated Islamic School ve University Putra Malaysia"UPM” gibi bölgenin en önde gelen üniversitelerinde ve önemli eğitim kurumlarında imzalamış oldukları "Tercihim Türkçe" protokolleriyle 600’den fazla öğrenciye Türkçe öğrettiklerini belirtti. Çeşmeci ayrıca, "İsteyen herkes merkezimize gelerek veya Uzaktan Türkçe Öğretim Portalımız olan turkce.yee.org.tr adresine giriş yaparak Türkçe öğrenebilir.” dedi