Malezya'da Türk Okçuluğu Öğrencileri Sertifikalarını Aldı

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü, Okçular Vakfı ve Uluslararası İdrissi Okul iş birliğinde yürütülen Seçmeli Geleneksel Türk Okçuluğu derslerini başarıyla tamamlayan 103 öğrenci sertifikalarını almanın mutluluğunu yaşadı.

Geleneksel Türk okçuluğu­nu dünyaya tanıtmak ve bu alanda sporcular yetiştirerek kültürler arası diyaloğa katkı sağlamak amacıyla 25 ülkede hayata geçirilen Kemankeş Projesi kapsamında Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da 17 Kasım 2018 tarihinde, Yunus Emre Enstitüsü, Okçular Vakfı ve Uluslararası Idrissi School arasında imzalanan protokol ile “Geleneksel Türk Okçuluğu” dersi seçmeli ders olarak müfredata girdi.

Uluslararası Idrissi School’da yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte “Geleneksel Türk Okçuluğu” dersine yoğun görüldü ve 6 sınıfta toplamda 103 öğrenci okçuluk dersini seçti.

Yıl boyunca Türk okçuluğuyla ilgili teorik ve pratik her türlü bilgi ve tecrübe alanında uzman eğitmenler tarafından öğrencilere aktarıldı. Geleneksel Türk okçuluğu müfredatı kapsamında hazırlanan sınıflarda eğitim gören öğrenciler el yapımı okçuluk malzemeleriyle çalışma fırsatı bulup atış talimleri de yaptı.

Eğitim-öğretim yılının sona ermesinin ardın 22 Temmuz 2019 tarihinde düzenlenen sertifika töreni ile derslerini başarıyla tamamlayan 103 öğrenciye, Yunus Emre Enstitüsü tarafından hazırlanan  sertifikalar verildi.