"Türk-İslam Medeniyetinde Okçuluk Mirası" Sergisi

Yazıcı-dostu sürüm

Kuala Lumpur Yunus Emre Enstitüsünün resmi açılış programı kapsamında Yunus Emre Enstitüsü ve Okçular Vakfı iş birliğinde "Türk-İslam Medeniyetinde Okçuluk Mirası" Sergisi düzenlendi.

19 Aralık 2019 tarihinde açılışı gerçekleştirilen sergide Türk-İslam medeniyetinde okçuluğun izlerini taşıyan ve padişahların okçuluğa verdiği önemi gösteren minyatürlerin de yer aldığı 34 eser teşhir edildi. Ayrıca ok, yay, kandil, kubur ve bilek siperi gibi okçuluk eserleri de sergide yer aldı.

Kuala Lumpur Yunus Emre Enstitüsünün resmi açılışını yapan Emine Erdoğan, "Türk İslam Medeniyetinde Okçuluk Mirası” Sergisi’ni de ziyaret etti.

Sergi hakkında konuşan Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş: “Bizim tarihimizde ve bugüne yansıyan okçuluk geleneği çok kapsamlı bir gelenek, sadece bir spor değil, bir felsefesi olan ve özellikle insanımızın düşüncesiyle amelini yani hem düşünceyi hemze pratiği yansıtan bir gelenektir.” sözlerine yer verdi.

Enstitünün Okçular Vakfı ile birlikte hayata geçirdiği Kemankeş Projesi kapsamında geleneksel Türk okçuluğu Malezya’da büyük bir ilgi görüyor. Enstitü bünyesinde açılan Türk okçuluğu kurslarına yoğun bir katılım görülürken dünyada bir ilk olarak imzalanan protokol çerçevesinde International Idrissi School’da geleneksel Türk okçuluğu müfredata girdi. Okulda bugüne kadar 198 öğrenci ata sporu ile tanıştı.

Malezya’da büyük beğeni toplayan sergi 10 Ocak 2020 tarihine kadar Kuala Lumpur Yunus Emre Enstitüsünde meraklılarının beğenisine sunuluyor.